sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Oppeja, sukkia ja sukkaoppeja

Olemme Onnin kanssa käyneet nyt kaksi kertaa pentutokossa, kurssilla, johon syksyllä meidät ilmoitin. Kurssin tarkoituksena ei ole opettaa koiraa heittämään takaperin volttia kerien käskystä, vaan tunneilla harjoitellaan luoksetulon ja kontaktin ottamisen kaltaisia perusjuttuja häirityssä ympäristössä, muiden koirien läsnä ollessa. Kurssilla Onni oppii keskittymään minun edesottamuksiini, ja minä opin luottamaan siihen, että kyllä tämä pentu osaa, jos vain osataan opettaa.

Tämän postauksen tarkoituksena olikin esitellä kolmannen kurssikerran sisältöä. Olin maanitellut mukaani kuvaajankin, ja kurvatessamme koulutushallin pihaan tilanne vaikutti lupaavalta. Autosta ulos kömmittyämme tuuraajaksi ilmoittautunut kouluttaja kuitenkin kertoi pahoitellen eteensä kerääntyneille kuulijoille, että hänelle ei ole toimitettu hallin avaimia, ja opetuskerta joudutaan perumaan.

Näin ollen minulla on tarjota kuvamateriaalia tasan yhden otoksen verran. Kuvan pennulla mahdollisesti havaittava itsetyytyväinen ilme selittyy sillä, että se uskoo pelkällä saapumisellaan juuri karkoittaneensa kymmenen muuta koirakkoa takaisin autoihinsa.


Ei siinä kuitenkaan vielä kaikki! Jotta pettymys puuttuvasta koulutuskuvituksesta ei olisi niin musertava, esittelemme teille sukan metsästyksen kolme keskeisintä vaihetta:

Vaihe 1: Hiljainen tavoittelu


Vaihe 2: Saaliin valikoiminen ja vartioiminen


Vaihe 3: Kamppailu sukan herruudesta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti